Onslip och Swish QR gör betalningar i butik enklare än någonsin

Swish har gjort Sverige till världsledande inom mobilbetalningar mellan privatpersoner. Med Swish QR och nästa generations kassasystem från Onslip blir nu Swish ett konkurrenskraftigt betalmedel mellan konsument och företag i den fysiska handeln.

Swish används redan av 66% av svenskarna, mestadels för överföringar mellan privatpersoner. Däremot har det som betalmedel ännu inte riktigt tagit fart. Onslip är nu den första aktören på marknaden som erbjuder handlare en integration som gör det säkert för dem och enkelt för konsumenterna att använda Swish som betalmedel.

– Vi ser en tydlig trend bland konsumenter att vilja använda Swish att betala med. Därför har vi tagit på oss att lösa en del praktiska problem som tidigare uppstått mellan handlare och konsument och nu gjort det mer användarvänligt. Med Swish QR och nästa generations molnbaserade kassasystem från Onslip kommer Swish fungera lika enkelt för betalningar till butiker, kaféer, restauranger, och frisörer, säger Daniel Rasmussen VD för Onslip.

Kunderna öppnar sin Swish app som vanligt, scannar handlarens QR kod samt godkänner betalningen med Mobilt Bank-id. Handlarens molnbaserade kassasystem är uppkopplat mot Swish i realtid och kan direkt bekräfta att köpet har genomförts korrekt.

– Med Swish QR i kassa tillsammans med Swish för Handel, där Onslip är första aktören på marknaden, blir Swish som betalsätt ännu enklare i fysiska butiker. Funktionaliteten är högt efterfrågad från både företag och konsumenter och vi har stora förhoppningar om att Swish QR i kassa blir framgångsrikt, säger Anna-Lena Wretman, VD för Getswish AB, bankernas samägda bolag bakom tjänsten Swish.