fbpx
OnslipxRemovement

PRESSMEDDELANDE – 

2023-04-24

Onslip x Removement - Nytt samarbete med målet mot 100 000 ton per år

Onslips öppna restaurangplattform inleder ytterligare ett nytt samarbete: denna gång med Removement, som arbetar med koldioxidinfångning. Onslip & Removement blir då först ut i Sverige med att erbjuda krögare en väg till framtidssäker och hållbar matförsörjning. Tillsammans jobbar de mot målet att finansiera infångning av 100 000 ton koldioxid per år.

“Vi är otroligt glada att Removement ansluter sig till Onslips öppna restaurangplattform och vi ser ett stort värde i att erbjuda alla våra kunder en möjlighet att fokusera på hållbarhet. Via Onslips öppna plattform och Removement kan Sveriges restauranger arbeta mer hållbart och långsiktigt.” –Emil Källdoff, Sales Manager Onslip

 

Via samarbetet kan Onslip nu tillsammans med Removement erbjuda restauranger en portfölj med klimatprojekt som både binder kol ur atmosfären och säkerställer näringsrik matproduktion i framtiden. Via initiativet ”Framtidens mat” kommer krögarnas engagemang göra det möjligt för bönder att ställa om till ett regenerativt sätt att bruka jorden. Onslip ser att samarbetet bara är början på en mer hållbar och långsiktig restaurangbransch. De siktar tillsammans med Removement och Sveriges krögare på att nå målet att lagra 100 000 ton koldioxid per år. 

Vi är så oerhört stolta och glada över samarbetet med Onslip och de möjligheter som det skapar. Jordbruket är så viktigt utifrån många perspektiv, både för matförsörjning och som kolsänka för att vi ska klara våra klimatmål. Genom att Onslip och deras anknutna restauranger går med i initiativet ”Framtidens mat” skapas en större möjlighet för bönder att ställa om till ett Regenerativt sätt att bruka jorden för att säkra framtidens matförsörjning och kämpa mot klimatförändringarna.” – Cozette Wachtmeister, VD Removement

Rättelse

Tidigare stod vårt mål på 10 miljoner ton per år. Vi har fått feedback om detta och fått mer insikt om frågan. Vi har tagit till oss feedbacken och har därför justerat vårt mål till 100 000 ton per år. Detta är för att vi vill sätta ett mer realistiskt mål, samtidigt som vi fortfarande såklart vill vara ambitiösa.

Om Onslip

Onslip är ett banbrytande teknikföretag, som har revolutionerat restaurangbranschen med hjälp av Onslips öppna plattform för krögare. Onslips “best-of-breed” plattform skapar en heltäckande och anpassningsbar lösning för restauranger att hantera sina digitala behov, vilket gör det möjligt för dem att bli mer effektiva, öka kundernas engagemang och driva tillväxt.

https://www.onslip.com/

Om Removement

Removement är Sveriges första och enda bolag som kombinerar metoder som snabbt fångar och lagrar koldioxid från atmosfären med en plattform som kan integreras med företags övriga hållbarhetsarbete. Genom att kombinera verifierade metoder för koldioxidinfånging och teknik gör Removement det enkelt för företag att ta bort de utsläpp de inte kan minska. 

https://removement.org/index.php

Media

Presskontakt

Välkommen till Onslip

Onslip är ett banbrytande teknikföretag, som har revolutionerat restaurangbranschen med hjälp av Onslips öppna plattform för krögare. Onslip “best-of-breed” plattform skapar en heltäckande och anpassningsbar lösning för restauranger att hantera sina digitala behov, vilket gör det möjligt för dem att bli mer effektiva, öka kundernas engagemang och driva tillväxt.

https://www.onslip.com/

Få en offert

eller kontakta oss på
0500 - 600 111

Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy