fbpx

Välj rätt betalterminal till din restaurang

Artikeln innehåller

Att välja rätt kortterminal eller betalterminal som det även kallas, för din restaurang, kafé, hotell eller kiosk är avgörande för att säkerställa en smidig och effektiv betalningsprocess. I dagens samhälle där kortbetalningar ofta föredras framför kontanter, är en pålitlig, funktionell och kostnadseffektiv kortterminal inte bara en självklarhet, utan en affärskritisk tillbehör till kassasystemet.

I den här guiden kommer vi att navigera genom djungeln av alternativ för att hjälpa dig att välja den betalterminal som passar och uppfyller dina behov. Oavsett om du är ute efter den billigaste betalterminalen, en bärbar lösning, kombination av lösningar eller en integrerad lösning med din kassasystem. Testa kortterminal-väljaren nedan och se alternativen som fungerar med Onslips kassasystem.

Hitta din betalterminalHur vill du använda din kortterminal?

När du väljer en kortterminal bör ditt första steg vara att definiera dina behov med terminalen, förutom det självklara att ta betalt via kort. Det finns olika frågor som du ska ställa dig, vill jag kombinera olika korterminaler?, hur vill jag använda kortterminalen?, betalterminalen vara kassakopplad eller fristående? hur är supporten och driftsäkerheten på kortterminalen?

För verksamheter som har ont om plats eller behöver en mobil lösning som ger frihet ifrån kablar som till exempel en verksamhet som en food truck eller torghandel. Är oftast en mobil lösning optimalt för dessa typer av verksamheter. Då kan en bärbar betalterminal eller till och med en betalterminal-app för mobil eller iPhone vara det bästa valet som även går under namnet softpos. Där du både får betalterminalen och kassasystemet i telefonen eller i surfplattan. 

För större restauranger, kafé, hotell eller kiosker kan en mer stabil lösning som en kassaapparat med integrerad betalterminal. Vilket erbjuder en mer driftsäker lösning som oftast krävs för dessa typer av verksamheter. Det är vanligt för restauranger och hotell att kombinera olika typer av betalterminaler för att lösa olika behov. Det är inte ovanligt att man har en stationär kortterminal vid kassan och flera olika trådlösa enheter som en All in one-terminal med inbyggd kassa och kortterminal. För att kunna ta beställningar vid borden och ta betalt eller vanliga trådlösa betalterminaler. De stationära kortterminalerna erbjuder ofta en snabbare betalningen tack vare att de är kopplade med kabel direkt till kassan. Vilket är ett bra alternativ för restauranger som har högt tryck som till exempel lunchrestauranger.

För verksamheter som ofta är “på språng” eller har en uteservering, är en trådlös betalterminal, allt i ett-lösning eller en bärbar kortterminal perfekt. Dessa enheter ökar flexibiliteten och tillåter dig att ta emot betalningar var som helst på din anläggning. Dessutom kan en betalterminal som är kompatibel med mobila enheter, såsom smartphones och surfplattor, erbjuda ytterligare bekvämlighet och funktionalitet.

Varför är valet av kortterminal så viktigt?

För att kunna ta emot kortbetalningar är kortterminalen eller en softpos-lösning en affärskritiskt tillbehör till ditt kassasystem. Vid fel val av kortterminal kan leda till höga månadskostnader och riskera att missa försäljning. Med rätt kortterminal i rätt användnings område kan du öka lönsamheten och förbättra servicen för dina gäster, samt förlita dig på en driftsäker terminal vid betalning med kort. 

Koppla Worldline terminal till Onslips kassasystem

Kassakopplad kortterminal till kassasystemet

De betalterminaler som nämns på den här sidan har alla kassakoppling till Onslips kassasystem. Vilket innebär att när du ska ta betalt av gästen så behöver du inte manuellt fylla i beloppet på terminalen. Du trycker enbart på en knapp i kassan och sedan dyker rätt belopp upp på terminalen. Det minimerar att fel belopp slås in på terminalen och snabbar upp betalningsprocessen. 

Att betalterminaler är kassakopplade till kassasystemet är i dags läget är ett måste för de flesta restauranger. Fördelarna är för restauranger är att kassakoppling effektivisera betalningsprocessen med kort och att personalen får mer tid till gästupplevelsen.

Jämför olika betalterminal från olika leverantörer?

Kostnaden är ofta en avgörande faktor. När det gäller att hitta den billigaste betalterminalen eller kortterminalen, är det viktigt att inte bara titta på priset, utan också på de löpande kostnaderna och om den uppfyller dina behov. Det inkluderar transaktionsavgifter, månadsavgifter och eventuella kostnader för service och underhåll. Jämför priser och villkor från olika leverantörer för att hitta en lösning som ger dig mest värde för pengarna och löser dina behov.

Många leverantörer har en månadsavgift på sina terminaler som man hyr från kortterminal leverantören, vilket ofta blir många hundralappar i månaden utöver transaktionsavgifterna. Att hyra en kortterminal från de olika kortterminal leverantörerna varierar, det kan sträcka sig mellan 49kr/mån – 399kr/mån + transaktionsavgifter. Sedan finns det leverantörer där man kan köpa loss kortterminalen för engångskostnad. 

Vill man undvika månadsavgifter rekommenderas det att köpa loss betalterminal, dock så erbjuder inte alla kortterminaler leverantörer det. Onslip erbjuder möjligheten att köpa loss All in one-terminal om man vill undvika månadsavgifter på kortterminalen. Läs mer om Onslips All in one-terminal.

Allt i ett kassasystem med inbyggd kvittoskrivare och betalterminal

Perfekt komplement för restauranger som vill öka försäljningen genom att snabbt kunna hantera beställningar mellan borden och automatiskt bonga till köket eller baren. Självklart är det även en bra lösning för kiosker, kaféer, torghandel och andra verksamheter som behöver en kompakt kassalösning med allt inbyggt.

Onslip med kassasystem i kortterminalen

Olika kortterminal leverantörer

Onslips kassasystem fungerar med dessa leverantörer. Om du vill koppla en kortterminal från någon av dessa till kassasystemet, så hjälper vi dig att kolla vilka betalterminal modeler som går att kassakoppla.

Onslip kassasystem - perfekt för restaurangen

Få en offert

eller ring oss på 0500 600 111

Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy