fbpx

Få fler gäster till restaurangen med ett bordsbokningssystem

Artikeln innehåller

Låt gästen boka bord är ett framgånsrecept

Ett framgångsrecept för många framgångsrik restauranger förutom att servera utsökta maträtter och erbjuda en fantastisk restaurangupplevelse, är att göra det smidigt för gästen att hitta din restaurang och boka bord.

Det handlar om att kombinera traditionell gästfrihet med modern teknik för att förbättra både kundupplevelsen och restaurangens lönsamhet. Ett sätt att uppnå detta är genom att implementera ett smart bordsbokningssystem.

Ett bordsbokningssystem är ett verktyg som har revolutionerat sättet restauranger hanterar sina bokningar och öka servicen, vilket leder till en ökning av antalet gäster och förbättrad hantering av bokningar. Vi har tagit fram 5 tips på hur ett bordsbokningsystem kan hjälpa din restaurang att öka lönsamheten och minska administrationen med hjälp av ett bordsbokningsystem.

Personer som sitter vid ett bord

Bordsbokningssystem en nyckel till fler gäster

Ett bordsbokningssystem, eller bordsbokning online, är inte bara ett verktyg för att hantera reservationer utan det är en strategisk tillgång för att locka och behålla fler gäster. Genom att göra det enkelt för gäster att boka bord på restaurangens hemsida eller via Google med “Boka med Google“, erbjuder du en bekvämlighet som dagens gäster inte bara uppskattar, utan förväntar sig. Detta ökar sannolikheten att de väljer din restaurang framför andra som inte erbjuder samma tillgänglighet och bekvämlighet.

Vissa bokningssystem erbjuder även exponering via bordsbokningstjänsten, där din restaurang syns tillsammans med andra restauranger i det området som gästen letar efter en restaurang att äta på. En sådan tjänst ökar exponeringen av din restaurang och gör att din restaurang ökar chansen att få fler gäster.

Ökad lönsamhet genom effektiv hantering av bordsbokning

Att låta gästerna boka bord genom hemsidan har inte bara fördelar med exponering och att erbjuda tillgängligheten med att boka bordet på restaurangen själv, utan även ökar effektiviteten i restaurangen.

Att hantera bokningarna det vill säga lägga till och ta emot bokningar, boka av, ändra antal personer från sällskapets, placera ut de bokade gästerna tar massor tid från personalen som både påverkar servicen som de erbjuder, men även personalkostnaderna. Då mer personal måste schemaläggas om bokningar ska hantera manuellt av personalen vilket leder till ökade personalkostnader. 

Genom att integrera bordsbokningssystemet som till exempel Bordsbokaren med restaurangens kassasystem kan du skapa en sömlös flöde från bokningstillfället till servering. Med ett integrerat bordsbokningsystem till kassasystemet kan sällskap boka bord via restaurangens hemsida och sedan placerar bordsbokningsystemet ut sällskapet på bordskartan i kassasystemet automatiskt. Detta minimerar misstag, förbättrar personalens service och ger värdefull data gästernas besök. 

Dessutom kan systemet hjälpa till att minimera antalet bokningar som inte dyker upp genom ställa in funktionen att gästen måste reservera en no-show avgift som ökar antal bokningar som dyker upp. Ofta kan man använda en påminnelsefunktion via e-post eller SMS, som påminner gästen om restaurangbokningen.

Gör det enkelt att håll koll på bordsbokningarna via ett bordsbokningssystem
Gör det enkelt att håll koll på bordsbokningarna via ett bordsbokningssystem som är kopplat till kassasystemet

Öka merförsäljningen redan när gästen bokar bord

Att erbjuda möjligheten att förbeställa mat eller dra nytta av specialerbjudanden vid bokning är ytterligare en fördel med bordsbokningssystem som kan öka merförsäljningen. Detta förbättrar inte bara gästernas upplevelse genom att minska väntetiden vid bordet, utan erbjuder gästerna en service som gör restaurangupplevelsen mer bekvämlig och personlig.

Maximera användningen av lediga bord

Ett bordsbokningssystem erbjuder realtidsuppdateringar av lediga bord, vilket möjliggör maximal användning av restaurangens sittplatser. Detta är särskilt viktigt när det är högt tryck i restaurangen under perioder, där systemet kan hjälpa till att jämna ut flödet av bokningar och minska väntetiderna för gästerna. Genom att optimera sittningskapaciteten säkerställer du inte bara en jämnare flöde utan även ökad kundnöjdhet och återkommande affärer. För att optimera användningen av sittplatser och se hur mycket restaurangen tjänar per stol och timme kan man använda nyckeltalet RevPASH, som används för att räkna ut hur du tjänar per sittplats och timme.

Följ upp med statistik från bokningarna

Systemet gör det smidigt att följa upp nyckeltal och statistisk på antal bokningar, antal no show, feedback från besöket, försäljning och mycket mer som hjälper dig att optimera din restaurang och öka försäljningen. Att följa upp data och koppla ihop det med rätt KPI:er och nyckeltal är en viktig del för alla företagare. Genom att kombinera data från bordbokningssystemet med data från kassasystemet kan ge många spännande insikter som kan leda till öka lönsamhet och en effektivare verksamhet. 

Onslip kassasystem - perfekt för restaurangen

Få en offert

eller ring oss på 0500 600 111

Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy